середа, 21 лютого 2018 р.

"Найкраща Сотня в небо йде"

           На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби , заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна. Їхній приклад має зупинити й тих, хто нині розпалює вже нове, інше протистояння. Пройшло три роки від трагічних подій на Майдані. З 18-20 лютого по всій Україні відбуваються заходи щодо вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Бібліотечні фахівці проводять різні заходи з метою виховання патріотичних почуттів у своїх читачів, розповідають про мужність і героїзм наших співвітчизників.
          Цим подіям були приурочені масові заходи:
          У сільській бібліотеці с.Вільшани проведено годину - реквієм «На варті наших душ Небесна Сотня», під час якої завідувачка бібліотеки О. Фетько провела інформаційне повідомлення «Герої не вмирають». Всі разом розглянули тематичну полицю «Пам'ять Небесній Сотні», де познайомилися із книгами про цю історичну подію.       
          18 лютого в сільській бібліотеці с. Противень патріотична година під назвою «Майдан : хроніка, події». На заході звучали пісні та вірші присвячені цій події. Захід закінчився хвилиною мовчання і запалюванням свічок «Пам’яті», «Єдності», «Надії», «Миру».



 Сільська бібліотека с. Велятино провела годину пізнання історії «У нашій пам'яті вони назавжди залишились». Присутні переглянули документальний фільм «Рейд. Сила нескорених», під час якого учні дізнались про реальні події, які відбувалися на Майдані і мали змогу більш детальніше дізнатися про початок Революції Гідності та її героїв, також було показано відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу, відданість волонтерів та підтримку усього народу.




         Для читачів-підлітків бібліотекарями районної бібліотеки для дітей організовано виставку-спогад «Найкраща сотня в небо йде». Присутніх ознайомлено з героїчними подвигами патріотів, котрі заради справедливості пожертвували собою для зміцнення власної держави в лютому 2014 року.


        "Мамо, не плач, я повернусь весною!" Саме під такою назвою, 16 лютого 2018 року, колектив бібліотеки та будинку культури села Стеблівка, провели тематичний захід, присвячений 4-ій річниці пам’ять жертв Євромайдану, "Небесної Сотні" та АТО, який пройшов у приміщенні читальної зали бібліотеки. Тематичний вечір розпочався інсценізацією, глядачі побачили багато різних тематичних відеосюжетів, було виконано 3 пісні, тематизовані вірші, які пронизували душу глядача, той в свою чергу не здержували сліз. Не обійшлось і без рубрики "Хронологія подій на майдані". Також була оформлена тематична виставка, яка складалася з книг, фотографій, копій документів.


Немає коментарів:

Дописати коментар